Comenius Festival 2023 header

Over het ComeniusNetwerk

 

Het ComeniusNetwerk is in 2018 opgericht met als doel onderwijsvernieuwers in en van het hoger onderwijs en hoger onderwijsbestel een platform te bieden. Een netwerk dat kennisdeling en ontwikkeling faciliteert en stimuleert. Binnen de vijf circles die verschillende thema's vertegenwoordigen zijn onze leden bezig met de volgende onderwerpen: de vorming van studenten, verandering verankeren, duurzaam docentschap, inclusie en transdisciplinair samenwerken.  

Vanuit het perspectief van de docent ontwikkelen leden visies op de toekomst van het hoger onderwijs. Het netwerk is gesprekspartner voor het hoger onderwijsveld op het gebied van onderwijsvernieuwing. 

Het ComeniusNetwerk wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO). Het bureau van NRO ondersteunt het ComeniusNetwerk in de organisatie. 

Oprichting

Het ComeniusNetwerk werd in 2018 opgericht op initiatief van de minister van OCW.  Het ComeniusNetwerk maakte na de oprichting in 2018 een vliegende start bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Sinds 2021 is het netwerk onder gebracht bij het NRO. Het ComeniusNetwerk wil docenten in het Nederlandse hoger onderwijs een stem geven en hun belangen behartigen.

Leden zijn de ontvangers van een beurs uit het Comeniusprogramma (Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek, NRO), de finalisten voor de verkiezing van Docent van het Jaar (Interstedelijk Studenten Overleg, ISO), prijswinnende team van de Nederlandse Onderwijspremie (OCW) en docenten die middels een motivatie lid zijn geworden van het ComeniusNetwerk. 

  

 

  

Terugblik ComeniusFestival 2022

Krijg een sfeerimpressie van het ComeniusFestival 2022

Chats